Roses gardens - La roseraie

In the Park dell’Antola farmers open their farms to taste the freshness of their refined syrups stone roses 
In the Upper Valley where he began his long journey the river Scrivia, among the green hills behind Genoa and the first foothills of Mount Antola, in almost all the orchards and gardens were cultivated fragrant rugosa roses and moss; the collection, in June, was prepared with the petals, sugar and lemon syrup great, kept jealously in the cupboard. The children were the main beneficiaries of this fragrant beverage ruby color; syrup dissolved in hot water in winter and cool in the summer and fortifying them them cool. Farmers in the area have decided to revive this ancient tradition to save it from oblivion, and so some gardens were enlarged to make room for new rose bushes, rose bushes were planted in the fields, coloring and perfuming the territory. 
The syrup producers now open the gates of their rose gardens to raise awareness of the scenic beauty of the Valle Scrivia, in the unusual paths in an environment where almost untouched you can admire the historic castles and monuments, you can enjoy the crystal clear waters of the rivers and streams for hiking or fishing, you can taste the typical dishes of Ligurian specialties enriched with the ingredient most fragrant: the rose. 
In this project we offer itineraries from rose to rose garden, on foot or by bicycle, to share with you a busy day, fragrance and color.

Dans les agriculteurs Parc dell’Antola ouvrir leurs fermes au goût de la fraîcheur de leurs sirops raffinés en pierres roses 

Dans la Haute Vallée où il a commencé son long voyage de la rivière Scrivia, parmi les vertes collines derrière Gênes et les premiers contreforts du mont Antola, dans presque tous les vergers et les jardins ont été cultivées parfumées roses rugosa et de mousse; la collection, en Juin, a été préparé avec pétales, le sucre et le sirop de citron grand, gardé jalousement dans le placard. Les enfants ont été les principaux bénéficiaires de cette boisson couleur rubis parfumé; sirop dans de l’eau chaude en hiver et fraîche en été et les fortifier les refroidir. Les agriculteurs de la région ont décidé de faire revivre cette tradition ancienne pour le sauver de l’oubli, et si certains jardins ont été élargie pour faire place à de nouveaux rosiers, rosiers ont été plantés dans les champs, la coloration et parfumer le territoire. 
Les producteurs de sirop ouvrent maintenant les portes de leurs jardins de roses pour sensibiliser à la beauté des paysages de la Vallée Scrivia, dans les chemins inhabituels dans un environnement où presque intacte, vous pourrez admirer les châteaux et monuments historiques, vous pourrez profiter des eaux cristallines des rivières et des ruisseaux pour la randonnée ou la pêche, vous pourrez déguster les plats typiques de spécialités ligures enrichis avec l’ingrédient le plus parfumé: la rose. 
Dans ce projet, nous proposons des itinéraires de rose à la roseraie, à pied ou à vélo, pour partager avec vous une journée bien remplie, le parfum et la couleur.